Velkommen Gæst | Login

Admin-interface i Redpitt Webshop

  Skrevet af Jeppe Bårris d. 21. august, 2009 i Redpitt udvikling, Redpitt features
  Emne-tags: interface, tabs, navigation
Administrations-interfacet i Redpitt Webshop er ikke helt som de andres ... Vi synes dog selv at det er ret fedt ;) Her følger en kort fortælling om og en præsentation af interfacet - hvorfor det er som det er og hvordan det anvendes .. Hvad synes du om det?

Som udvikler og system administrator er jeg vandt til at bevæge mig rundt i utrolig mange moduler og indstillinger for de sites jeg arbejder på. I de fleste browser-interfaces ender det altid op med at jeg har 100 forskellige vinduer åbne på een gang og det kan være noget så træls at holde styr på. Det er næsten uanset hvilket system der er tale om. Når vi snakker backend interfaces ihvertfald. Joomla, osCommerce, Scannet, Plesk, Dynamic Web, Synkron - You name it!
 
De fleste systemer er efterhånden så avancerede og spækkede med features og man har ofte gang i mange forskellige ting samtidig - en side-template, en stylesheet editor, et filarkivet, en upload side, en indholdsside, en kundeprofil, en ordreoversigt og en produktsøgning kan man snildt have åben på samme tid, og hvis det er i hvert sit browser vindue bliver det hurtigt uoverskueligt.
 
Er man webshop-administrator kunne man typisk have en ordre-oversigt, 2-3 forskellige ordrer, et nyt produkt man er ved at oprette, en oversigt over nye kontakt-formularer der skal svares på og måske et par formularer man var igang med at besvare åbne.
 
De "nye" tab-features som efterhånden er standard i alle browsere har selvfølgelig hjulpet en hel del på denne problematik - og tak for det! Men Redpitt tager skridtet videre ved at implementere sin egen interne tab-funktionalitet.
 
Det interne tab-system gør det muligt at have mange forskellige "dele" af administrationen åben i samme vindue i sin browser. Man kan sågar tilføje sine helt egne tabs, og så kan man gemme tab-instillingerne, så administrations-interfacet åbner med de tabs man har gemt, når man logger ind.
 
For at begrænse antallet af nye tabs der åbnes hver gang man klikker på et menupunkt i navigations-træet, er forskellige områder blevet grupperet således at alle menupunkter under f.eks. "Order" i Webshoppen - ("Nye ordrer", "Under behandling", "Afsluttede ordrer", "Ordrer idag" osv.) - åbner i den samme tab. Hver enkel ordre derimod åbnes i hver sin tab.
 
Som regel / standard kan man sige, at sider der lister elementer som f.eks. ordrer, billeder, produkter, etc., har deres egen tab, mens under-elementer ("børn" / children af disse lister / samlinger) åbner i deres egne individuelle tabs. "Stand-alone" funktionaliteter som f.eks. "Opret ny [...]" vil også primært have deres egen tab.
 
Tabs kan lukkes ved at klikke på luk-knappen, som er placeret øverst til højre på den pågældende tab. Luk-knapperne vises ikke med mindre tab'en er valgt, men ved mouse-over kommer Luk-knappen til syne. Der er ligeledes tilføjet "Luk" knapper nederst i diverse formularer og hvor det ellers har været nødvendigt.
 
 
 

Fremtidige forbedringer

Vi arbejder hele tiden på at forbedre den interne navigation og gøre administrationen endnu mere brugervenlig og overskuelig. Af vores fremtidsplaner med interfacet kan bl.a. nævnes:
  • Sortering af tabs (drag n drop)
  • Mulighed for at angive ikoner på de enkelte tabs
  • Mulighed for at lukke alle tabs på een gang
  • Mulighed for at gemme flere forskellige tab-presets
Har du andre ønsker eller forslag til forbedringer er du velkommen til at give dit besyv med i kommentarfeltet herunder. Det kunne også være sjovt at høre hvad "Redpitt-jomfruer" synes om administrationsinterfacet ved en sådan "first-glimpse" gennemgang .... Anyone?

Abonner på vores RSS-feedDel og bookmark denne side

Tip en ven | Del.icio.us | Redit | Google Bookmarks | Facebook | Technorati Favrites | Furl | Digg |


Andre indlæg i samme kategori

 Der er FART på hos Redpitt!
 Min-Mave.dk lancerer PLUS+ program
 Gravatars på kommentarer
 Akismet integrering

 Se alle indlæg i Redpitt udvikling


Blog info

På Redpitt-bloggen blogger medarbejderne på Redpitt om de nyeste trends indenfor eHandel, nyheder fra Redpitt og lidt om de mange nye sites der løbende etableres på Redpitt platformen.

  Abonnér på RSS Feed

Nyeste indlæg


Kategorier


Arkiv


 

Redpitt ApS
Sankt Peder Stræde 30d, 1. sal
1453 København K
Danmark
 
(+45) 71 99 19 99